Felanmälan & jourtelefon »

Om oss

Vi är personliga, pålitliga och aldrig mer än några minuter bort

Banfast är ett lokalt förvaltningsbolag med fastigheter vid Norra Bantorget på Norrmalm.
Vi finns alltid nära våra kunder – bara ett knapptryck eller ett telefonsamtal bort.

Med oss får du en klok, erfaren och personlig partner som ser till att din fastighet mår bra. Inifrån och ut. Idag och i framtiden.

Fördelar med att anlita Banfast:

Trygghet

Vår erfarenhet och kompetens inom fastighetsområdet är stor. Vi kan utveckling, förvaltning, ekonomi, drift och projekt. På så sätt kan du känna dig trygg i att vi hanterar din fastighetsaffär på bästa möjliga sätt.

Skräddarsydda lösningar

Vi förstår att varje kund och fastighetsaffär är unik. Därför erbjuder vi skräddarsydda lösningar som passar just dina behov och önskemål.

Högsta kvalitet

Vi strävar efter att alltid hålla högsta kvalitet i allt från teknik och tjänster till kundbemötande och support. Bara det bästa är gott nog för våra kunder!

Om oss / Hållbarhet

Vårt hållbarhets-arbete är en naturlig del av verksamheten

På Banfast arbetar vi ständigt med att minska vårt eget och kundernas klimatavtryck. Från hur vi jobbar med inköp och arbetsmiljö på vårt kontor till hur vi energieffektiviserar och miljöcertifierar våra kunders och våra egna fastigheter. Det är bra för både miljön och plånboken.

Om oss / Företagskultur

Vår företagskultur – För oss är det viktigt att:

Se helheten för bästa lönsamhet för våra kunder.
Vara engagerade, delaktiga och ta eget ansvar för att leverera ett bra resultat till våra kunder.
Aktivt utveckla vår förmåga och kompetens.
Med bra underlag ge möjlighet till analys och kloka beslut.
Arbeta för hållbarhet, jämställdhet och mot alla former av diskriminering.
Arbeta aktivt och systematisk för en god arbetsmiljö för våra medarbetare och de som arbetar i husen vi förvaltar.

Om oss / Styrning & ägande

Styrning & ägande

I koncernen Fastighetsaktiebolaget Folkets Hus i Stockholm (bildat 1947) ingår BanFast Förvaltning AB, Fastighetsaktiebolaget Barnhuset 20 och Fastighetsaktiebolaget Barnhuset 25.

Vår verksamhet är att äga, hyra ut och förvalta fastigheter. Dotterbolaget BanFast Förvaltning AB bedriver drift- och fastighetsförvaltning av koncernens egna fastigheter samt externa drift- och förvaltningsuppdrag.

Sedan 2023 ingår även dotterbolaget Folkets Hus i Stockholm Konferens och Kongress AB, i vilket kongress- och mötesverksamheten i Folkets Hus ska bedrivas när huset är ombyggt 2025.

Folkets Hus är ett privat bolag och ägs av en grupp fackföreningar med LO som huvudägare: LO (Bantorget egendom AB), LO-distriktet Stockholm, Kommunal Stockholms län, Byggnads Stockholm/Gotland, Seko, Seko Stockholm, Svenska elektrikerförbundet, Handelsanställdas förbund avd. 20, Musikerförbundet, Transportarbetareförbundet avd.5