Generic selectors
Endast exakta träffar
Sök i titel
Sök i innehåll
Post Type Selectors

 

“BanFast förstår vår verksamhet väldigt väl.”

City Backpackers – Joakim Melchert, founder & operator

 

City Backpackers har varit ett av Stockholms populäraste vandrarhem i mer än tjugofem år. Och för att kunna driva sin verksamhet så framgångsrikt, med alla de utmaningar och behov ett vandrarhem står inför, krävs en öppen och tydlig dialog med sin hyresvärd. “Vi har haft många förvaltare under åren, och BanFast förstår vår verksamhet väldigt väl. Många hyresvärdar är duktiga på kontor, men BanFast har en god förståelse för hotell också”, säger Joakim Melchert, founder & operator på City Backpackers.

City Backpackers är måna om att deras gäster och besökare ska få ut det mesta ur sin vistelse i Stockholm. Utöver erbjudanden om cykeluthyrning, samarbeten med barer och restauranger är läget och lokalerna centrala för verksamheten.

Vad är viktigt för er hos en hyresvärd?
– En förståelse för olika typer av verksamheter. Hotell och vandrarhem har ett stort behov av sociala ytor och att kunna skapa stor komfort för sina gäster, säger Joakim. Det är väldigt viktigt att fastighetsägaren finns med och förstår det, eftersom de står för stor del av komforten.

En utmaning som City Backpackers och liknande verksamheter står inför är ett hårt slitage på ytorna, ventilationen och VVS. Med uppåt 150 gäster under högsäsong innebär det stora påfrestningar för verksamhetens lokaler.

– Det händer att ventilation och VVS behöver fixas när trycket är ovanligt stort. Jag tycker att BanFast sköter den typen av akutärenden mycket bra, och det har alltid varit snabba åtgärder vid felanmälan.

Utöver direkt fastighetsskötsel så uppskattar Joakim hur BanFast hela tiden håller en öppen dialog med sina hyresgäster, för att få en så stor förståelse för deras utmaningar som möjligt:

– Det är väldigt viktigt med en förståelse även för vad verksamheten tillför till området och för fastigheten, i vårt fall gäller det även vår bar och restaurang. Vi är en levande verksamhet som är öppet dygnet runt, vilket tillför mycket till området. Vi har skapat liv på den här platsen. Det är en fortgående dialog om vad vi tillför, och förståelsen för varandra ökar hela tiden.

Hur upplever du och dina gäster läget på Norra Bantorget?
– Vårt läge är fantastiskt bra när man tittar på logistik och transporter, säger Joakim. Området är under utveckling och har stor potential att bli ännu bättre. Det har hänt mycket under åren vi har varit hyresgäster, med fler restauranger, barer och caféer. Jag tror att det kommer att ske ännu mer förändring framåt, och att stadsdelen kommer att leva upp ytterligare.